linkedin2 twitter facebook instagram check arrow-left arrow-right arrow-left-2 arrow-right-2 play share search download envelope

"Je vindt hier altijd de plek waar jij het beste tot je recht komt."

Eén apotheek, drie onderdelen

Het Erasmus MC heeft een poliklinische apotheek en een ziekenhuisapotheek met een aparte ‘backoffice’ en ‘frontoffice’. Of je nu houdt van het precisiewerk in een LAF-kast of van het contact met patiënten, wij kunnen je die plaats bieden waar jouw talent het beste tot zijn recht komt. Bij het Erasmus MC is geen dag hetzelfde. 

De poliklinische apotheek

Onze poliklinische apotheek lijkt het meest op een openbare apotheek. Er zijn 10 balies waar patiënten hun medicatie komen afnemen. En een ruimte waar recepten worden voorbereid. Wat in de poliklinische apotheek opvalt is de moderne distributie robot die razendsnel geneesmiddelen voor je pakt. Het grootste verschil met een openbare apotheek zit hem echter in de vragen die je krijgt. Die gaan zelden over het eigen risico of de aanvullende verzekering. Maar bijvoorbeeld wel over de juiste manier om een oncologisch medicijn in te nemen. Of de bijwerkingen van bijzondere medicatie voor kinderen.

“ Het gaat hier echt om de zorg voor de patiënt en de kwaliteit van de geneesmiddelen. En niet over de eigen bijdrage en vergoedingen. ”

De poliklinische apotheek

Collega's aan het woord

“ Niemand heeft hier een 9-tot-5-mentaliteit. Het gaat tenslotte om mensenlevens. ”

Frontoffice

Bij de frontoffice werk je nauw samen met artsen en verpleegkundigen van verschillende klinische afdelingen. Je zorgt ervoor dat patiënten die in het Erasmus MC zijn opgenomen de juiste geneesmiddelen krijgen. Je werkt dichtbij de zorg en beoordeelt medicatie opdrachten, signaleert mogelijke interacties en bestelt geneesmiddelen. Je voert opnamegesprekken met de patiënten en/of diens verzorgers en hebt regelmatig overleg met de betrokken ziekenhuisapotheker. Het werk is zo afwisselend als het academisch ziekenhuis zelf. Je werkt met zowel volwassen patiënten als de allerkleinsten en hun ouders. Geen dag is hetzelfde.

Frontoffice

Collega's aan het woord

“ De backoffice is uniek, omdat we alles voor elke patiënt op maat bereiden. Dat leer je niet op school, maar in het dagelijkse werk op onze afdeling. ”

Backoffice

Hier stel je onder meer infusen met meerdere geneesmiddelen, antibiotica en/of parenterale voedingen samen. Je gebruikt innovatieve apparatuur. En je werkt in aseptische ruimtes die op precies de juiste luchtdruk worden gehouden. Nauwkeurig werken is hier een must. De kleinste hoeveelheden maken het verschil tussen geneeskrachtig en giftig. Je werkt nauw samen met artsen, verpleegkundigen en ziekenhuisapothekers.

Backoffice

Collega's aan het woord

Direct solliciteren

Ben je overtuigd en wil je direct reageren? Ga naar de vacatures.

Vacatures