linkedin2 twitter facebook instagram check arrow-left arrow-right arrow-left-2 arrow-right-2 play share search download envelope

"Je vindt hier altijd de plek waar jij het beste tot je recht komt."

Eén apotheek, drie onderdelen

Het Erasmus MC heeft een poliklinische apotheek en een ziekenhuisapotheek met een aparte ‘backoffice’ en ‘frontoffice’. Of je nu houdt van het precisiewerk in een LAF-kast of van het contact met patiënten, wij kunnen je die plaats bieden waar jouw talent het beste tot zijn recht komt. Bij het Erasmus MC is geen dag hetzelfde. 

“ De backoffice is uniek, omdat we alles voor elke patiënt op maat bereiden. Dat leer je niet op school, maar in het dagelijkse werk op onze afdeling. ”

Backoffice

Hier stel je onder meer infusen met meerdere geneesmiddelen, antibiotica en/of parenterale voedingen samen. Je gebruikt innovatieve apparatuur. En je werkt in aseptische ruimtes die op precies de juiste luchtdruk worden gehouden. Nauwkeurig werken is hier een must. De kleinste hoeveelheden maken het verschil tussen geneeskrachtig en giftig. Je werkt nauw samen met artsen, verpleegkundigen en ziekenhuisapothekers.

Werken in de backoffice? Bekijk hier direct de vacature. 

Backoffice

Collega's aan het woord

De frontoffice

De frontoffice bevindt zich in de ziekenhuisapotheek van het Erasmus MC op de centrumlocatie, in het Sophia Kinderziekenhuis en op de locatie Daniel den Hoed. Binnen de frontoffice zorg jij ervoor dat de patiënten die in het Erasmus MC zijn opgenomen de juiste geneesmiddelen krijgen. Je bent het aanspreekpunt voor de verpleegkundigen en artsen op de afdelingen. Via de computer, telefonisch of face-to-face. Maar je voert bijvoorbeeld ook opnamegesprekken met patiënten. Het werk is zo afwisselend als het academisch ziekenhuis zelf. Geen dag is hetzelfde.

“ Niemand heeft hier een 9-tot-5-mentaliteit. Het gaat tenslotte om mensenlevens. ”

Frontoffice

Collega's aan het woord

De poliklinische apotheek

Onze poliklinische apotheek lijkt het meest op een openbare apotheek. Er zijn 10 balies waar patiënten hun medicatie komen afnemen. En een ruimte waar recepten worden voorbereid. Wat in de poliklinische apotheek opvalt is de moderne distributie robot die razendsnel geneesmiddelen voor je pakt. Het grootste verschil met een openbare apotheek zit hem echter in de vragen die je krijgt. Die gaan zelden over het eigen risico of de aanvullende verzekering. Maar bijvoorbeeld wel over de juiste manier om een oncologisch medicijn in te nemen. Of de bijwerkingen van bijzondere medicatie voor kinderen.

“ Het gaat hier echt om de zorg voor de patiënt en de kwaliteit van de geneesmiddelen. En niet over de eigen bijdrage en vergoedingen. ”

De poliklinische apotheek

Collega's aan het woord

Direct solliciteren

Ben je overtuigd en wil je direct reageren? Vul dan het
sollicitatieformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Solliciteren